МОНТАНА РАЗШИРЯВА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

Публикувано на 19/04/2022 18:06
/ прегледи: 742
/ в Общество, Събития
DSC_0295

С 80 се увеличават потребителите на патронажа в с. Смоляновци. В кухнята на филиала  ще  се приготвя  храна за 150 души от девет села. Това стана възможно след основен ремонт на помещенията и подмяна на оборудването.  Нови са печките, хладилниците, фризерите ,  съдовете от инокс. Кухнята вече разполага с  автоматични уреди за обработване на зеленчуци.

Обновяването на филиала  в Смоляновци е на стойност 35 000 лв . 90 процента от тази сума е осигурена от държавата, 10 процента е участието на общината. Средства напълно достатъчни  кухнята и сервизните помещения да бъдат променени до неузнаваемост и да бъдат запазени осем постоянни работни места.

„Сега  наистина ще е по-лесно и по удобно, досега тръгвахме сутринта 7.30 най-късно 8. Сега в 7.30 колата ще тръгва, за да може последният в Студено буче да обядва, а не да вечеря”, обяснява Павлина Димитрова, която е готвач и отгонаря  за филиала. По-късно ще отиват на работа и 7-те й колеги. Досега те са започвали работа в 4.30 ч.

Смоляновци е най-голямото село в община Монтана. Там постоянно живеят над 950 души. То е едно от двете села в общината, в което все още има  училище и много млади хора. Освен филиал на Социалния патронаж Смоляновци може да се похвали с лекарска  е дентална практики.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ