МОНТАНА ПРАЗНУВА

Публикувано на 13/06/2022 14:02
/ прегледи: 1 128
/ в Общество, Събития
DSC_0398 (1)

Празникът на Монтана  Светия дух събра гости от Италия, Румъния, Сърбия, Исландия, Чехия, Словакия, Полша, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

Денят започна със Света Литургия, отслужена от Видинския митрополит Даниил в храм Свети Дух.  След  нея хората в литийно шествие се отправиха към центъра на Монтана, където служенията продължиха с водосвет.

Митрополит Даниил честити и благослови празника. Той пожела на хората да имат плодовете на Светия Дух – любов, радост, мир, дълготърпение, вяра. И когато усвояват благодатните сили ще сияят в божията благодат.

„Светият дух да очиства нашите души и сърца, да ни събира и когато се срещаме радост да  изпълва сърцата ни”, призова Владиката.

Кметът на Монтана Златко Живков приветства хората като благодари на всички,  които с труда си са направили  Монтана силния икономически център на Северозапада, с безработица по малко от 4 %.

„Благодаря за солидарността в последните 2 тежки години. Въпреки кризите, ние работим и нашата община  е център на промяна, с най-много изпълнявани  проекти в градоустройството, екологията, образованието, социалните услуги, културата, спорта и младежките дейности. Надявам се това да продължи и занапред”, каза Живков

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ