МИТРОПОЛИТ ДАНИИЛ ЗА ИЗГОНЕНИТЕ РУСКИ СВЕЩЕНИЦИ

Публикувано на 23/09/2023 13:01
/ прегледи: 376
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
IMG_20191110_070457

Видинският владика Даниил единствен от българските митрополити обяви официално позицията  си за експулсираните  руски свещеници. Светият синод на БПЦ все още не се е  произнесъл по случая.

„Изразяваме своето огорчение относно експулсирането от страната на предстоятеля и двамата свещенослужители на храма – подворие „Св. Николай“, гр. София – архим. Васиан (Змеев), прот. Евгений и прот.  Алексий. В настоящето смутно политическо време, държим да напомним, че политическите пристрастия, партии, идеологии, политическите съюзи, коалиции ще преминат, както са преминавали безвъзвратно в историята на страната ни редица такива.Това, което остава е Христовата истина и любов, чиито изразител и въплътител в света е Църквата.”,

Българските власти  изгониха на 21 септември  предстоятеля на Руската православна църква в София архимандрит Васиан (Змеев), който седмица по-рано е изгонен от Скопие заради данни, че е руски шпионин. ДАНС,  обяви, че експулсираните Змеев и двама беларуски граждани, защото са заплаха за националната сигурност.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Сериозно?!

    Научете се да пишете!!! Не знаете граматически правила, а сте журналисти уж!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ