КИТАЙЦИ ОЧАРОВАНИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА

Публикувано на 26/11/2018 13:01
/ прегледи: 718
/ в Общество, Събития
1-1

Официална делегация от китайския град Инчуан на провинция Нингся, водена от вицегубернатора Хуай И Чанг, беше на двудневно посещение в Монтана. Двата града са побратимени от август тази година.

„Това е опознавателно посещение. Дадохме  си срок от 1 месец, до края на годината, да обмислим конкретни идеи и през 2019 да стартираме същинското сътрудничество.”, каза кметът Златко Живков.

Китайците проявяват особен интерес към възможностите за развитие на земеделието, спорта и туризма.

„Имаме идеи за обмен на студенти, на културни делегации и за месец ще подготвим конкретен вариант за нашето сътрудничество.”, каза Хуай И Чанг. Делегацията от Инчуан иска представители на местния бизнес да посетят провинция Нингся. Гостите видяха и голям потенциал за сътрудничество с сферата на спорта.

Провинция Нингся е с население от 6,8 милиона души. В град Инчуан живеят около 2 милиона от тях. Градът има контакти с Неапол – Италия, с град в Норвегия и с Монтана.

„Това са европейските контакти на нашите гости. Нашето сътрудничество с тях е стъпка към подобряване на българо-китайските отношения на всички нива.”, подчерта кметът Живков.

За двата дни в регион Монтана китайците са посетили Вършец, Берковица и Монтана и проявяват изключителен интерес към  условията за туризъм във Вършец и Берковица.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ