ИЗСЛЕДВАТ ЗА C0VID-19 НАСТАНЕНИТЕ В СОЦИАЛНИ ДОМОВЕ

Публикувано на 03/06/2020 11:11
/ прегледи: 513
/ в Общество, Събития
1 (2)

РЗИ – Монтана получи средства за купуване на бързи тестове за изследвания за COVID-19. Те са за  всички настанени в социални заведения в региона.  Към момента са изследвани 43 души от 2 социални заведения.

До следващата сряда,  по график, ще бъдат направени тестове на  още 348 потребители на всички домове за възрастни хора в областта. После ще бъдат изследвани и настанените в центровете   за деца и възрастни.

През месец май в националната референтна лаборатория по грип и ОРЗ от РЗИ – Монтана са изпратени за изследване  512 проби, на персонал и потребители от всички 32 социални заведения на територията на областта.

Трима души  от персонала на два дома за възрастни  са били положителни на COV-19. Заради това са  изследвани и всички потребители  в засегнатите институции –  общо 128 –  всички с отрицателен резултат.

Вече е изтекла  28-дневна домашна карантина и медицинско наблюдение от санитарите с положителен тест. На две санитарки   са направени  повторни изследвания с отрицателен резултат. На третото положително лице повторната проба предстои да се вземе, съобщават от РЗИ.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ