ДЯДО ЦОЛО КЪМ СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР: ПЪТЯ ОПРАВЕТЕ

Публикувано на 10/08/2017 16:04
/ прегледи: 1 101
/ в Общество, Събития
novini-montana

Социалният министър Бисер Петков, който представи в Монтана нова програма за наемане на 830 безработни  се видя и с дядо Цоло от Славотин. „Важно е да си спокоен, ако не до зимата, то напролет къщата ти ще бъде възстановена”, успокои го министърът. Разплакан възрастният мъж разказа, че е оставил при комшийка „двете овнета, които гледал”. „Пътя, пътя да оправите, че там и волска каруца сега не може да мине”, продължи дядо Цоло. Къщата му е на високото и улицата  била напълно изровена от пороите.

Министър Петков дари телевизор на Дома за възрастни, за да могат настанените там да прекарват по-приятно дните и вечерите си.

Преди срещата с дядо Цоло, социалният министър представи пред областните управители и кметове от Видин, Монтана и Враца новата пилотна програма „работа”. По нея от началото на  септември ще бъдат наети 830 души от общините, в които официалната безработица е от 4 до 8 пъти над средната за страната. Това са Ружинци, Якимово, Хайредин, Димово, Борован, Вълчедръм, Чупрене, Бойчиновци,Макреш,Грамада, Чипровци, Брегово, Криводол, Медковец.  В тях регистрираните безработни са 8 400 души. Назначенията започват от 1 септември, договорите ще са за 4 месеца. По програмата ще могат да кандидатстват частни фирми, общини, общински фирми, неправителствени организации.

Наетите ще могат да работят в поддържане на публични пространства и пътища, почистване на нерегламентирани сметища и речни корита, да охраняват полски имоти,  да помагат на възрастни и болни хора, включително да почистват домовете им, да цепят дърва за зимата. Могат да бъдат наемани регистрирани в бюрата по труда, както и хора, които се регистрират сега или на старта на програмата.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ