ДВУДНЕВЕН БЮДЖЕТЕН МАРАТОН НА СЪВЕТНИЦИТЕ В МОНТАНА

Публикувано на 22/01/2018 15:03
/ прегледи: 700
/ в Общество, Събития
1

Над 12 милиона лева предвижда в тазгодишния си бюджет община Монтана по изпълнението на различни проекти.

Това уточни кметът Златко Живков по време на обсъждането на проекта за бюджет за 2018 година. В дискусията за приходите и разходите на общината  участваха съветниците, директори на дирекции в администрацията, шефове на общински предприятия:

42 милиона лева е общата рамка на бюджет 2018-та. 22 милиона Монтана получава от държавния бюджет, малко над 18 милиона са предвидените собствени приходи.

10 процента от разходите са за  образование, музеи и библиотеки.

Ще бъдат ремонтирани седем читалища и училището в Смоляновци. Предвиден е ремонт и на покрива на театъра в Монтана, в Благово и Горно Белотинци общината купува сгади за кметство и читалище.

„Поддържането и ремонтите на обществените сгради в селата на общината остава един от приоритетите ни”, отбеляза кметът.

108 служители ще работят в централната администрация в Монтана тази година,  48 са служителите в селата на общината.

С 10 % ще бъдат повишени заплатите в образованието, музеите и социалната сфера, в общинската администрация увеличението е с до  7 %., уточни кметът:

Засега няма увеличение на  възнагражденията на кметовете и зам. кметовете. Така някои от управителите на общински фирми вече имат по-високи месечни заплати  от тези на кмета на общината.

Продължава изпълнението на проектите с социалната сфера. 110 социални асистенти ще продължават да се грижат за 170 души със здравословни проблеми.

Разширява се обхватът на проекта „Топъл обяд” От началото на месец март до края на годината в 22  села и Монтана топла храна ежедневно ще получават  540 души – бедни, пенсионери без близки и хора без доходи . Още 40 жители на Смоляновци също ще бъдат подпомагани с топла храна.

След обсъждане съветниците приеха за нуждите на неврологично и хирургично отделение на болницата  в Монтана общината да купи модерна апаратура на стойност 50 000 лв.

Бюджетът ще бъде гласуван на следващото заседание на общинския съвет на 29 януари.

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ