ДВОЕН ПРАЗНИК СЪБРА ХОРАТА  В НИКОЛОВО

Публикувано на 28/08/2023 13:01
/ прегледи: 210
/ в Общество, Събития
DSC_0515

В напълно променена зала започна традиционният Николово фолклорен събор „Пъстрина пее и танцува“ в с. Николово.  Обновената сграда на читалище „Народен будител “ събра десетки зрители, певци и танцьори.

Основният ремонт на читалището е най-голямата инвестиция, направена в Николово със средства на община Монтана, заяви секретарят на общината Мариус Конов. Той прочете приветствие от кмета Златко Живков, който не присъства на събитието, заради официална визита в побратимения на Монтана град Шмалкалден в Германия.

„Имаме три състава, работим с хореографи, библиотеката ни е богата, разказа тя. Фолклорният събор се прави всяка година в последната събота на август от незапомнени времена. Днес в него ще участват певчески и танцови групи от селата Славотин, Долно Белотинци, Липен, Замфирово и Горно Церовене. След програмата всички ще се съберем на площада. Поканили сме духов оркестър „Монт мюзик“ и традиционно ще завършим празника с хоро. Благодаря на кмета на  Монтана и на целия екип, благодарения на които днес сме в тази приветлива среда”, каза в словото си на тържеството председателят на читалището Цеца Тодорова.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ