ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИ НА ГРАЖДАНИТЕ: НЕ ИСКАМЕ АЕЦ „БЕЛЕНЕ”

Публикувано на 18/05/2018 16:04
/ прегледи: 260
/ в Общество, Събития
novini-montana

Движение България на гражданите е категорично против свалянето на мораториума за строителство на АЕЦ – Белене. Това заяви пред журналисти в Монтана лидерът на партията Димитър Делчев.

Проектът не е изгоден за България, липсва детайлен план как ще се развива по нататък. Не е ясно и дали държавата ще участва във финансирането, подчерта  Делчев.

Движение България на гражданите ще се обърне с писмо към ЕС по повод вдигането на мораториума за изграждане на втора атомна централа в България.  „Демократичната общност трябва да застане срещу това”, заяви още Делчев.

Найден Зеленогорски, който е бивш кмет на Плевен отбеляза, че не би искал хората в района да живеят в близост  до три атомни централи – Козлодуй, Белене и румънската Черна вода. „Най-голямо значение има  сигурността, животът е по – важен от хляба”, категоричен бе Н. Зеленогорски.

Продължаваме да настояваме правителството да финансира Програмата за развитие на Северозапада, каза още той. И отбеляза няколко от акцентите в нея: откриване на  пилотен професионален колеж в Монтана; създаване на Министерство за Северозапада и другите слабо развити райони в страната. Изграждане на четирилентов път Видин – София, тунел под Петрохан и Шипка. „Преди да приобщим Западните Балкани към ЕС, да приябщим българският северозапад”, призова Зеленогорски.

Лидерите на ДБГ участваха в семинар на тема „Рискове и заплахи за критичната инфраструктура в общините на Р. България“, който се реализира със съдействието на фондация „Конрад Аденауер“. В него се включиха  кметът на Монтана Златко Живков, председателят на Общинския съвет инж. Иво Иванов,   кметове на населени места , представители на администрации .Ръководството на общината полага   постоянни и целенасочени усилия за постигане на добро  ниво на сигурност за  гражданите на Монтана и 23-те села от общината, подчерта  кметът Зл. Живков

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ