ДОБРОВОЛЦИ ЧИСТИХА РЕКА ОГОСТА

Публикувано на 19/06/2022 12:12
/ прегледи: 337
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Акция за почистване на  река Огоста край Монтана имаше в неделя. Идеята е на  Станислав Мънков,в инициативата  активно се включиха и членовете на Мухаро-спининг клуб по риболов „Огоста“ от всички възрасти. Още в 9 часа сутринта  Преслав, Александър и Деян с ръкавици и рибарски ботуши,  вече събираха боклуци в коритото на Огоста:

„Искаме да помогнем на реката да е по-чиста,  да опазим  рибите в нея, тук са пуснати над 50 000 пъстърви“ , казват момчетата. В чувалите им вече са  телефон, пистолет, но не  истински, автомобилни гуми, обувки, части от дрехи…”Ще има награди , но ние не сме дошли за наградите, дошли сме да почистим реката , да помогнем на природата”, убедено заявяват тримата.

Реката край Монтана е любимо място за улов на пъстърва в режим „хвани и пусни“ не само за българи, а и за чужденци . След края на акцията  за най-малките бе  организирано училище за риболов на тема „Етиката в риболова“, имаше и награди за най-активните.  Събраните отпадъци ще бъдат извозени от екипи на общинското предприятие”Чистота”, увериха организаторите.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ