ДО НОЕМВРИ ТИРОВЕТЕ ЩЕ ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ПЕТРОХАН

Публикувано на 09/06/2020 13:01
/ прегледи: 755
/ в Общество, Събития
00-1

От 10 юни, се спира движението по участъка от Е-79 между селата Ребърково и Лютидол, част от модернизацията на пътя Мездра – Ботевград. Движението на всички видове превозни средства по отсечката се ограничава, като  леките  автомобили и камиони до 12 тона към София и Видин ще преминават през прохода „Петрохан“, и през Искърското дефиле.

За по-голяма безопасност трафикът на камионите над 12 тона ще бъде разделен в посоките на движение

Пътуващите от Видин към София над 12 тона ще се отклоняват при Монтана по път – проход „Петрохан“. Превозните средства над 12 тона, които се включват в движението по път I-1 след област Монтана ще преминават през Искърското дефиле.  .

            Пътуващите от София към Видин МПС над 12 тона ще преминават  през Искърското дефиле.

Предвижда се временната организация на движение да бъде до средата на ноември 2020 г.

Участъкът между Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за преминаване от направлението Видин – Ботевград /167 км/. Поради това строителството на близо 33 км от Мездра – Ботевград е обособено в два участъка – лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/. Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, т. е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде разширен до новия габарит, а настоящото трасе ще бъде основно ремонтирано и реконструирано, където е необходимо. По нов терен бъдещият скоростен път ще се развива в участъците, обхождащи селата Лютидол, Типченица, Новачене и Скравена. На обхода на с. Лютидол ще бъдат построени два тунела, с дължина съответно 490 м и 340 м. Ще бъдат изградени и ремонтирани редица съоръжения – над ж. п. линията Мездра – София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ