ДЕЦАТА НАМЕРИЛИ БАРУТА В ДОМА НА РОДНИНА

Публикувано на 24/06/2015 11:11
/ прегледи: 629
/ в Общество, Събития
V-3

Шестте деца, които вчера пострадаха при взрив на кутия с барут са в Клиниката по изгаряния в „Пирогов”. Две от тях имат по-сериозни поражения с 18 и 25 % изгаряния, днес те ще бъдат оперирани. Това каза пред БНР тази сутрин шефът на клиниката по изгаряния  проф.Иван Хаджийски
Кутията с барут била на роднина. При претърсване в дома на С. Д. /44 г./ са открити: гилзи от ловни патрони, люспи наподобяващи барут прибрани в метална и дървени кутии, сачми, патрони. Намерен  е и над 4 кг сух нарязан тютюн без бандерол. Мъжът не бил във Вършец, работел сезонна работа в Кюстендил.
Образувани са две досъдебни производства, все още срещу неизвестен извършител – за незаконно притежание на акцизни стоки и причиняване на телесна повреда със средство опасно за мнозина. Мъжът все още не е разпитван, още вчера от Кюстендил той заминал за столицата, за да види децата в „Пирогов”. „Децата със запалени дрешки тичаха по улицата и викаха за помощ“, разказват съседи на момченцата от Вършец. те извикали линейка и пожарна, майката на четирите братчета била „на черешите“.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ