ДЕЦА ОТ ВТОРО УЧИЛИЩЕ В СЪСТЕЗАНИЕ „ПАЗИМ ЕЗИКА СИ”

Публикувано на 30/04/2018 13:01
/ прегледи: 235
/ в Общество, Събития
1-3

Петокласници от II СУ”Никола Й. Вапцаров” в Монтана ще участват в национално състезание по български език. Пилотното издание на  „Пазим езика си” организира сдружение „Живата вода на България”, създадено  от Десислава  Радева.

„Второ училище в Монтана е сред поканените, защото миналата година нашите четвъртокласници имаха най-висок успех  в региона на външното оценяване по български език  – над 5.50”, каза директорът на училището Елка Илчева.  57 са петокласниците в училището тази учебна година.

Стремежът на „Живата вода на България“ и неговите партньори е състезанието да стане национално  през следващата учебна година и в него да могат да се включат всички желаещи“, казва Д. Радева. В пилотното издание ще мерят сили ученици от училищата, показали най-добри резултати по време на Националното външно оценяване през 2017 г.

Първият  кръг ще се проведе на 12 май ​в училищата по места.

За V клас това ще е  диктовка на текст (записана на звуков файл); 3  въпроса, проверяващи разбирането на текста.

​Времетраене ще е 120 минути. Изпитните работи ще се оценяват от преподаватели по български език и литература, съвместно със студенти от специалност „Българска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ