МЕСТНИ ДАРИТЕЛИ КУПУВАТ ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА COVID-19

Публикувано на 01/04/2020 14:02
/ прегледи: 1 625
/ в Общество, Събития
novini-montana

Три реанимационни легла с пълно оборудване – респиратори, инфузионни помпи и пациентски монитори ще осигури Регионалната структура на  БЛС в Монтана за интензивното отделение в болницата, където ще се лекуват пациенти с covid-q19. Медицинската техника вече е поръчана, за нея в дарителската сметка на  местната структура  на БЛС са събрани 120 000 лв. Това съобщи председателят на колегията д-р Людмил Джурджов.

С доставката на новата техника болницата в Монтана ще излезе от списъка на здравните заведения, които д-р Кунчев даде като отрицателен пример за готовност да лекуват пациенти  с C-19 в тежко състояние. Пред журналисти той заяви, че „проблемни са Монтана и Видин“.

„Вече разпределихме дарените от частно лице  800 маски от висок клас на болниците в Монтана, Лом и Берковица и на „Сити клиник Свети Георги” , допълни д-р Джурджов.

Предстои лекарският съюз да разпредели  поредните предпазни маски, очила и облекла получени от кампанията „За героите в бяло”. Миналата седмица оттам в Монтана са пристигнали и раздадени на общопрактикуващи лекари маски, защитно облекло и 102 броя защитни очила.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ