ДЕПУТАТ: ЗАВИЖДАМ НА КМЕТА НА БЕРКОВИЦА

Публикувано на 12/11/2019 14:02
/ прегледи: 1 424
/ в Общество, Събития
111-К

Новоизбраните общински съветници и кметове в община Берковица официално встъпиха в длъжност. В препълнената зала на общината, пред  областният управител Росен Белчев те положиха клетва и избраха председател на Общинския съвет.

„Г-жо Каменова, завиждам Ви , че Вие, а не аз сте кмет на Берковица. Имате  прекрасни  възможности за развитие и на летен и на зимен туризъм и най-вече, че  ще работите с толкова млади хора. Няма нищо по-хубаво от това, да останеш да живееш и работиш в родното си място” , заяви народният представител Дилян Димитров.

Димитранка Каменова, която започна вторият си мандат като кмет на Берковица, благодари за подкрепата и отбеляза: „Благодарна съм и на тези, които не гласуваха за нас, те ще бъдат нашия коректив. Чака ни много работа, но с толкова млад екип и общински съветници трябва да успеем”.

Тя се извини на семейството , на близките на хората от екипа за „нечестната, нетолерантна предизборна кампания”, която са водили опонентите им. „Бяхме засегнати, бяхме осмивани, включително и с позиви разлепени на домовете ни”, надявам се ,че това ще се промени, каза Д. Каменова.

На първото заседание за председател на Общинския съвет бе избран Милован Жан Пантелеев, водач на съветническата листа НДСВ, ДПС. Те имат пет мандата, колкото са и тези на ГЕРБ. Четири са съветниците от БЗНС, един от БСП за България и един от „Обединени социалдемократи” – това е бившият кмет М. Доцов., един от новоизбраните съветници отсъстваше.

Предстои пълна финансова проверка на общината, която вече има корекции за над 350 000 лв, наложени по проекти.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ