ЧЕТИРИМА КАНДИДАТИ ЗА КМЕТ НА МОНТАНА

Публикувано на 24/09/2019 12:12
/ прегледи: 2 931
/ в Общество, Събития
1-1

Четирима  кандидати за кмет  и шест съветнически листи са регистрирани досега  в Общинската избирателна комисия в Монтана.  

Местна коалиция съставена от партиите СДС/ГЕРБ,БНД,ВМРО-БНД и ЗНС  регистрира настоящият кмет Златко Живков, кметове на 10-те села от общината, които имат над 350 жители и пряко ще избират кмет,  както и листа с 33-ма кандидати за общински съветници.

Друга  местна коалиция съставена от  „ВОЛЯ /Земеделски съюз „Александър Стамболийски” издига за кмет на община Монтана Любомир Иванов, който в изтичащия мандат бе общински съветник от коалиция „Единни за промяна”съставена от ДНП, „Синьо единство” и БЗНС АЛ. Стамболийски”.

Сега МК „Воля”, БЗНС Ал. СТамболийски“ регистрира и листа с 14 кандидат -съветници.

Николай Николов е кандидатът за кмет на община Монтана от НФСБ. Партията на Валери Симеонов издига  и кандидат за кмет на най-голямото село в общината  –   Габровница както и съветническа листа от петима души.

Коалиция „Ние, гражданите” също има кандидат за кмет на Монтана. Това е Митко Стоянов. Той е първи и  в  листа на коалицията  за съветници, в която са вписани две имена.

„АТАКА” също влиза в състезанието за съветници. Партията регистрира листа от 11 кандидати, водач е настоящият зам. областен управител Цветко Цветков. „АТАКА” издига и  кандидат за кмет на Д-р Йосифово, това е Николай Христов.

Съветническа листа регистрира и ДПС.

За място в бъдещия общински съвет в Монтана ще се бори и един  независим кандидат Валери Спасов , издигнат от инициативен комитет.

Документи за регистрация на Илия Илиев  за кмет на Монтана, общински съветници и кметове на 10-те села, където ще има пряк избор са внесени от БСП за България  в Общинската избирателна комисия, съобщиха оттам. След тяхната регистрация кандидатите за кмет на Монтана стават петима.

Срокът за регистрация на кандидати в Общинската избирателна комисия изтича в 17 часа днес.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ