БСП НА СРЕЩА С РЪКОВОДСТВОТО НА МВР

Публикувано на 22/03/2023 16:04
/ прегледи: 157
/ в избори
BSP_MVR_photo (1)

Водачът на листата на „БСП за България“ в Монтана – Стоян Мирчев и водачът на листата на социалистите във Видин – Филип Попов , проведоха среща със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, служебния зам.-министър на вътрешните работи Емил Ганчев, главния секретар на МВР – главен комисар Петър Тодоров и директора на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ – главен комисар Тодор Гребенаров.

Срещата на представителите на БСП с ръководството на Министерство на вътрешните работи е осъществена поради притесненията на кандидатите за народни представители в Северозападна България за купуване на гласове, породени от сигнали, получени по време на срещите им с избиратели в региона и с цел противодействане на порочната практика и провеждане на честни избори.

Кандидатите за народни представители от БСП представиха пред ръководството на МВР и конкретни примери за хора, за които са били сигнализирани от избиратели, че купуват  гласове в Северозападна България. Социалистите се ангажираха да информират органите на реда за всеки случай на опит на опорочаване на изборите, за който бъдат алармирани от гражданите.

От своя страна ръководството на МВР пое ангажимент да се направят съответните проверки и да се противодейства на порочната практика.

Стоян Мирчев, водач на листата на Коалиция “ БСП за БЪЛГАРИЯ “ в Монтана заяви след срещата: „Надявам се на адекватна реакция. Оставам оптимист след срещата, с ръководството на МВР! С удоволствие им съобщих и имената на „главите на змея“, в Монтанско. Има какво още да се направи. “

Купуването  и продаването на гласове е престъпление.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ