Б. БОРИСОВ: РАБОТИМ ЗА ТУНЕЛ ПОД ПЕТРОХАН

Публикувано на 24/02/2021 16:04
/ прегледи: 1 681
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
1

„Изграждането на тунел под прохода „Петрохан“ ще бъде включено като български проект по инициативата „Три морета“, тъй като линията Юг-Север се оказа най-натовареният път за излизане от Азия към Европа”, заяви премиерът Б.  Борисов на участъка на пътен възел „Бела“ по  трасето между Видин и пътен възел „Макреш“. Борисов е акцентирал, че по подобни важни проекти като пътя Видин-Ботевград, и за прохода Петрохан, България работи активно, съобщават от правителствената пресслужба.

„Работи се по абсолютно цялото трасе на пътя Видин-Ботевград, каквото сме обещали на хората, го изпълняваме. От опит знам, че щом влязат багерите и започнат да работят, година и половина след това пътят е готов”, е заявил  Бойко Борисов . Близо 30 километра е отсечката  Видин  –  „Макреш“. Вече се работи по цялата й  дължина, като участъкът трябва да е готов в края на 2023 г.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Изброй ми 10 (десет) големи проекта РЕАЛИЗИРАНИ от ГЕРБ в Северозапада за тези години управление и аз ще ти изброя 20 (двайсет) ЛЪЖИ изречени за региона!

  2. Stan_li

    Наближават избори и пак започваме с темата за Петрохан, слабото място и дългогодишна мечта на монтанчани и видинчани.

  3. патриот

    На мандат по 10 км , щеше да е готов ! След изборите глас в пустиня !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ