ПЕТРОХАН ОЩЕ Е ЗАТВОРЕН, 11 СЕЛА СА БЕЗ ТОК

Публикувано на 13/01/2021 12:12
/ прегледи: 898
/ в Общество, Събития
1-1

11 села в общините Чипровци, Берковица и Вършец все още са без ток.  Екипи на ЧЕЗ  работят  за отстраняване на повреди по далекопроводите, причинени от тежкия мокър сняг и от обледяване на проводниците, каза областният управител на Монтана.

Пето денонщие е затворен пътя през прохода Петрохан.  Екипи на пътноподдържащата фирма, Горското стопанство и „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“

. На участъци, които вчера са били разчистени през нощта отново са паднали дървета. Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно. До възстановяване на преминаването през „Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана – Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София.

През последното денонщие екипите на РДПБЗН Монтана са отстранявали  паднали дървета и опасни предмети в
– с. Спанчевци, местност Сталин дол
– прохода Петрохан
Отводнявали са: мазета
– с. Доктор Йосифово
– с. Капчене
– с. Долно Озирово
– с. Долно Озирово

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ