ПУСКАТ УИКЕНД ВИНЕТКА

Публикувано на 20/11/2018 14:02
/ прегледи: 126
/ в Общество, Събития
1-1

Въвежда се  уикенд винетка за леките автомобили. Цената й ще бъде 10 лева и  ще е валидна от петък 12 ч. до неделя 23:59 ч., съобщават от АПИ.

Тежкотоварните автомобили ще използват винетки до 15 август 2019 г., от 16 август те ще преминат на тол такса. Шофьорите, които имат стикер винетка валидна след 1 януари, ще могат да я преобразуват  в електронна. Потребителите ще могат лесно да го осъществят на сайта на тол системата bgtoll.bg от 17 декември. Необходимо е да въведат единствено регистрационния номер на автомобила и валидността на винетката. Хартиената винетка не бива да бъде отлепяна от стъклото на автомобила до изтичане на валидността й.

От 17 декември т. г.  потребителите ще могат да купят винетка от сайта bgtoll.bg, чрез мобилно приложение, терминали за самообслужване, които ще бъдат разположени в търговските обекти и на каса в търговските обекти. Винетка ще може да се закупи с кредитна и дебитна карта, чрез банков трансфер и с карта за гориво. За банковия трансфер шофьорите трябва да знаят, че е необходимо технологично врем – ден или  два, за да бъде обработена транзакцията и да се отрази в системата.  Отново в сайта, всеки ще може да провери дали има валидна електронна винетка – необходимо е да се въведе регистрационния номер на автомобила.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ