170 000 ЛВ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА БЛИЗКИТЕ НА МЪЖ, ПАДНАЛ В КАНАЛ

Публикувано на 10/12/2019 13:01
/ прегледи: 567
/ в Общество, Събития
chukche-1024x685

Окръжният съд в Монтана  присъди 170 000 лв обезщетение на близките на мъж, починал при падане от мост в канал. „Парта”.

Трагичният инцидент станал на 3 април 2014 г. 53-годишният мъж се връщал от работа и при преминаване по железен мост на ул. „В. Търново” и „Парта”  паднал, след като  подпрял колелото си на счупения парапет. При падането  ударил главата си в камък  и счупил черепа си. Бил откаран в болница, където починал от вътрешен кръвоизлив.

Съдът отхвърли като неоснователно твърдението, че починалият е съпричинител на инцидента, както и че претенциите на близките са погасени по давност.

Твърдението, че мостът,  на който е станало произшествието е държавна собственост,  също е  отхвърлено, тъй като според законите за пътищата и водите мостът е  част от отводнителна система и е публична общинска собственост. Преди злополуката при ремонт на пътното платно на бул. „Парта” багер  ударил парапета на моста и го  счупил, но  повредата не била отстранена от общината , на  мястото нямало и предупредителен надпи

В решението е посочено още, че общината трябва  да заплати на съпругата на починалия  70 000 лв и на двете му дъщери по 50 000 лв  „за претърпените болки и страдания”.

Община Монтана трябва да плати и 456, 72 лева на съпругата   за имуществени вреди и  5 156 лева  възнаграждение за адвокат на ищците.  По сметка на ОС – Монтана пък общината трябва да внесе 7200 лева държавна такса.

Решението може да се  обжалва пред Апелативен съд – София в двуседмичен срок.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ