160 ГР. ЗЛАТО И 7 600 ЛВ ПРИБРАХА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ

Публикувано на 21/05/2017 10:10
/ прегледи: 697
/ коментари: 4 / в Крими, Събития
TELEFON 30.03.2015

Два успешни удара направиха през последните дни телефонни измамници. И в двата случая личи известно нетърпение в поведението на мошениците, които вече започват да звънят на  възрастни  хора преди 10 ч. сутринта.

Непознат заплашил по телефона 76-годишна жена в Монтана, като й поискал 40 000 лв и тя затворила телефона. Но,  след първия разговор проведен около 9.45 ч. позвънил друг мъж и обяснил, че е полицай и че е по следите на телефонни измамници. Поръчал й да събере каквито има пари и бижута  в къщи и да ги остави пред портата. И. К. изпълнила указанията и събрала в найлонов плик 7 670 лв и 158 гр. златни бижута. Оставила ги на уреченото място. Зачакала обаждане от полицията. Но, това не се случило. Два дни по-късно тя сама потърсила полицията и подала жалба.

Вчера в Берковица без спестяванията си от 1 080 лв. останал   80-годишният Г. П. Той оставил кътаните години парички пред дома си ,като по изричното указание на лъжливия инспектор Петър Кръстев веднага се прибрал в къщи. През прозореца видял, че към мястото приближава тъмна кола и мъж прибира пликчето с парите. След това разбира се нямало никакво обаждане и възрастният мъж подал жалба в полицията.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. VELI

    ДОКАТО ИМА ИЗКУКАЛИ И НАИВНИ ГЛУПАЦИ ЩЕ ИМА И ТАКИВА ИЗМАМИ. ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И НА ЖЕРТВИТЕ, ЗАЩОТО ТОГАВА ЩЕ СПРАТ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ.

  2. Мария

    Да, съгласна съм с вашето мнение господине. Но има и друго. Загубили жертвите си, измамниците ще станат агресивни, а хората по селата няма кой да ги защити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ