120 НЕЗАКОННИ ПУШКИ ИЗЗЕТИ ОТ ПОЛИЦИЯТА ЗА ГОДИНА

Публикувано на 12/02/2016 16:04
/ прегледи: 615
/ в Общество, Събития
novini-montana

С 15 процента се е увеличила престъпността в област Монтана през последната година, с близо 4 на сто повече са и разкритите престъпления. Това съобщи по време на годишния отчет за дейността на ОД на МВР – Монтана директорът ст. комисар Ивайло Антонов.
Гл. комисар Христо Терзийски – директор ГД ”Национална полиция” подчерта, че резултатите на полицията в Монтана са добри и я нареждат на 7-мо място в страната. Миналата година е била 14-та.
Най-честото престъпление в региона и през 2015 година са кражбите. Повече от половината от регистрирараните в полицията оплаквания са за кражби.
Една от причините за честите домови кражби е възрастовата характеристика на хората в региона. Над 7 000 са самотно живеещите възрастни хора в областта. Полицията в Монтана е сред най-натоварените в страната, затова селата и рисковите райони често се охраняват и от жандармерия. Заради ниската стойност на откраднатото – буркани със зимнина, зеленчуци и консерви те не стигат до съда.
Система за видеонаблюдение ще има скоро Монтана. Общината вече е подготвила проект на стойност 3 млн. лева, предстои той да бъде съгласуван с полицията и да бъде реализиран.
Тази година полицейските управления в региона ще получат и нови служебни автомобили.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ