11 ОТ КВ. „РАКОВИЦА“ С ФАЛШИВИ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ

Публикувано на 16/10/2019 15:03
/ прегледи: 663
/ в Крими, Събития
10

Повече от четири часа вчера след обяд  десетки полицаи издирваха 11 мъже в берковския квартал „Раковица”. Специализираната операция е по искане на Софийска градска прокуратура за изземване на фалшивите им шофьорски книжки. Установени са двама от издирваните на 33 г. и 32 г. връчени са им призовки за явяването им следствения отдел на Софийска градска прокуратура.

Все по същия повод – за фалшифициране на СУМПС преди обяд във вторник в Лом от дома на 28-годишен мъж  е иззето свидетелство за управление на МПС, издадено от Република Чехия.

Обискът в дома му е направен след подаден сигнал  в РУ  за използване и разпространение на фалшиви шофьорски книжки, които изглеждали  като  издадени от властите на Украйна или Молдова. По данни на полицията  мъжът  от Лом. е  съпричастен към разпространението и най-вероятно към изготвянето на фалшивите документи. Установено е, че той  е  разпространявал  и вероятно е  участвал  в изготвянето им. 28-годишният ломчанин се „специализирал” в  заснемането на  „кандидатите “ и срещу суми от 500 до 1000 лв  доставял   неистинския  документ. По случая е образувано досъдебно производство , по текст от НК, който предвижда наказание лишаване от свобода до 8 години.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ