1 000 ДКА СУХИ ТРЕВИ ГОРЯХА КРАЙ ЛЕХЧЕВО

Публикувано на 10/09/2019 14:02
/ прегледи: 332
/ в Общество, Събития
dav

1 000 дка стърнище е горяло в понеделник в землището на с. Лехчево. Над 3 000 дка сухи треви и храсти са обгорели в региона през последните седмици. Бъдете внимателни, не палете огън на открито, ако не можете да го наблюдавате непрекъснато, призовават от РСПБЗН.  От 9 до 13 септември огнеборците популяризират мерките за недопускане на пожари в седмицата на пожарната безопасност.

Нарушена технология при боравене с блажна боя и разредител е предизвикала пожар в склад на фирма във Вършец. Инцидентът станал малко преди 13 часа в понеделник. Разлети са 60 литра блажна боя и толкова разредител. Екип на пожарната във Вършец е почистил разлетите количества, няма пострадали хора, уточняват от полицията.

Малко след 19 часа в понеделник се е запалила  газова бутилка в „Младост” 1 в Монтана. Екип на пожарната е загасил пожара. Огънят е унищожил 2 кухненски шкафа, бяла и черна техника, опушени са и 20км. м. стени. Няма пострадали хора, причината за пожара е неизправност в газовата бутилка

За пореден случай на падаща мазилка от тераса съобщават от пресслужбата на ОД на МВР. Екип спасители от пожалната в Монтана са отстранили опасно надвисналите парчета от тераса на блок „Плиска” 2 в Монтана.

/сн. архив НМ/

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ