РАЗСЛЕДВАТ МЪЖ ОТ ЧИПРОВЦИ, НАРУШИЛ ДОМАШНА КАРАНТИНА

Публикувано на 15/03/2020 14:02
/ прегледи: 1 786
/ в Общество, Събития
00-1

Полицията образува досъдебно производство срещу мъж от Чипровци, който от четвъртък бил под домашна карантина, след завръщането си от Италия. В събота той излязъл от къщи и бил забелязан  пред местен магазин. Това веднага станало известно на полицията, която засякла нарушителя на място. Мъжът е разпитан, разпитан е и свидетел на случая, вероятно единствен, тъй като това станало около  14 ч. Време, в което дори и без „извънредно положение”, населените места в милия ни Северозапад не са кой знае колко оживени.

Според официалното съобщение на ОД на МВР, мъжът нарушил „Наредба против разпространението на „заразителни”  заболявания по хората.“

Впрочем, неделя в „извънредно положение” е наистина нещо особено. Около 8.30 ч. сутринта малка група клиенти, нервно потропва с крака пред входа на квартален магазин от голяма търговска верига. Започва да ръми. В обекта има не повече от 6-7 купувачи, но пазачът не пуска чакащите. Повечето от тях са недоспали домакини, които убиват времето с размяна на рецепти за содени питки.След няколко уточнения, става ясно, че „содената питка е като мекиците, само , че без яйца и не се пържи”. Единственият мъж пред затворената врата на магазина е от рисковата група. Заради  маската си, той комуникира с жестове с пазача и отправя доста солени задочни забележки към щуращите се щастливци в коридорите на магазина. Ситуацията става все по-нервна, няколко дами от персонала преминават плавно пред погледите на групата отвън. Жена  влиза във фоайето, пазачът се втурва към нея с характерни междуметия  и „знаеш ли къде се намираш” и „да не си луда”.

А на паркинга, на здравословно отстояние има полицейски джип, с двама униформени в него.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ