ПРАВЯТ НОВ ПРОЕКТ ЗА „БАЗАРА”

Публикувано на 27/06/2019 18:06
/ прегледи: 738
/ в Без категория, Общество, Събития
IMG_20170914_142853

Да се изработи нов проект, с който ще бъде променен градоустройствения план на „Базара” решиха на заседанието си днес общинските съветници. В докладна записка от кмета Златко Живков се уточнява, че с новият проект ще бъдат образувани нови имоти , ще се промени уличната регулация и ще бъде предвидено ново застрояване. Съсобственици на имота  площ 3 270 кв м.  са „съдебна палата”, универсален магазин, читалище и търговски комплекс”  Новият план ще уточни самостоятелните парцели на отделните собственици , ще създаде възможност за ново застрояване и нови паркоместа в центъра на града.

Съветниците разрешиха продажбата на общинско жилище в с. Габровница. То се намира в един от бившите военни блокове. Апартаментът е 45 кв м., сделката включва и покупката на мазе 10 кв м и таванско помещение от 17 кв. м. настанената в него наемателка К. Христова ще го придобие срещу 3 500 лв

Одобрено бе и предложение на кмета за предоставяне на МБАЛ”Д-р Ст. Илиев” в Монтана на стационарен ехограф, който е купен по проекта”Комплексен подход за ромско включване в община Монтана” на Българо-Швейцарската агенция. Болницате ще може да ползва безвъзмездно  ехографа 5 години.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ