ЗАПОЧВАТ РЕМОНТИ И НА ПАРКОВЕТЕ „ОГОСТА” И „КАЛЕТО”

Публикувано на 12/06/2017 15:03
/ прегледи: 858
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1

Целият пръстен от паркове в централната част на Монтана ще бъде обновен това лято. Вече са приети и проектите за реновиране на алеята  „Хаджи Димитър”, парк „Огоста” и парк „Калето”.

За първи път сега по алеята „Х. Димитър” ще бъде изградена велоалея с дължина 600 метра и достатъчно широка, за да се разминават двама велосипедисти. По цялото протежение на „Хаджи Димитър” ще бъдат изградени нови тротоари, зелените площи и дървета ще бъдат запазени, най-старите ще бъдат подменени.  Нов тротоар ще има и до сградите на булеварда. Ще бъдат поставени над  50 пейки,  ще бъдат изградени и 6 перголи. За  ремонта са предвидени  800 000 лв.

Парк „Огоста” , който е 33 дка също ще стане като нов. Там ще бъдат направени две детски и  една фитнес площадка.В източната част на парка ще има зона за тихи игри. Основните алеи, както и дърветата  ще бъдат запазени, ще бъдат монтирани специални антипаркинг съоръжения, които няма да позволяват навлизането на автомобили в зоната на парка. Част от парка ще има и ограда, за да не могат да влизат домашни животни. Ще се заключва вечер, за да бъде предпазен от недобросъвестни граждани. Общата стойност на ремонта е 1,3 млн. лв.

„Калето” също ще бъде обновен. Там ще бъдат ремонтирани настилките и стълбите по алеите, ще бъдат възстановени подпорните стени, ще бъде поставени и метални огради. Площта на Калето е 48 дка,денивелацията над 40 м,  ще бъде обновен с 1,4 млн. лв.

Проектите предвиждат още изграждане на осветление и видеонаблюдение.

Проектите се финансират от ОП”Региони в растеж”.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Монтана

    Дано най-после се отървем от “балдахините” в Градската градина, която от място за отдих и разходка полека-лека, балдахин след балдахин бе превърната във всичко друго само не и в градина за сметка на пейките, оттам вече почти не може и да се мине. Спрете това безобразие!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ