ЗА ГОДИНА ИЗЯДОХМЕ КОЛБАСИ ЗА ПОЛОВИН МИЛИАРД ЛЕВА

Публикувано на 06/11/2018 15:03
/ прегледи: 290
/ в Общество, Събития
1-1

Въпреки модерността и призивите към вегетарианство българинът е любител на луканката и другите месни деликатеси, като през 2017 г. в страната са продадени колбаси за над 540 милиона лева. Това сочи проучване на маркетинговата агенция „Синя точка”. Според този анализ над 38 на сто от запитаните редовно купуват луканка, всеки трети от  потребителите  всекидневно имат в менюто си шпекови салами и филета.  При пресните колбаси се отчита 20 процента понижение в потреблението, а при  луканките и сухите колбаси покупките се увеличават.

Според изследването информираността на потребителите за съдържанието на месо в колбасите влияе все повече върху техния избор. Над 90 на сто от анкетираните са отговорили, че при избора на колбаси най-важното за тях е съдържанието на месо.

Анкетата сочи, че  купувачите държат да разберат какъв е срокът на годност на продукта и  се интересуват какъв е произходът на месото..Основната част от месо преработвателната  индустрия в страната  използва като суровина вносни продукти.

Според данните на НСИ производството на местни продукти отбелязва ръст от близо 10 процента.

 

Производителите все повече  се съобразяват с търсенията на хората, които желаят изкуствените консерванти да бъдат замествани с естествени. Пример за това са нитратите, които постепенно се заместват с растителни продукти, съдържащи тези елементи.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ