ЗА 10 ГОДИНИ ЛОМ ОБНОВИ 30 ОБЕКТА С ПАРИ ОТ ЕВРОПА

Публикувано на 21/11/2017 14:02
/ прегледи: 311
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-Q

„Проекти с европейско финансиране за 50 млн. лв. е изпълнила Община Лом за 10 години. 30 са реализираните  проекта в подобряване на инфраструктурата, в  социалната  сфера, в образованието”. Това  каза  кметът  Пенка Пенкова по време на информационно събитие в Лом, посветено на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Голямата пропусната възможност за крайдунавския град е нереализиран проект  за пречиствателна станция, нов водопровод и нова канализация. „Това  създава сериозни проблеми и неудобства на гражданите,” отбеляза г-жа Пенкова.  Нереализираният проект „Воден цикъл” на стойност 60 млн лева е в  мандат 2011-2015 г, уточни тя.

Изграждането на новия Дунавски парк и реновираната  главна улица, новите пазар и спортна площадка, благоустройство на кв. Калето и ул. „Крум Пастърмаджиев“, на социалните дневни центрове, технологичното обновление на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“, реализираните проекти в селата Ковачица и Замфир, пътят за Долно Линево – това е част от промяната в селищата на общината постигната с евросредства. Предстои  основният ремонт на 13 улици на стойност 2,6 млн. лв., на Историческия музей и къщата музей „Димитър Гинин“ за 1,2 млн., които се финансират по ОП „Региони в растеж“. Община Лом е спечелила и проект за близо 5 млн. за основен ремонт на пътищата Лом-Замфир, Лом-Трайково и Сталийска махала – „Багачина“. Над 300 000 лв.  ще струва ремонта и новото оборудване на НЧ „Постоянство 1856“, като проектът е изготвен и подарен на читалищното настоятелство от общината. С близо 12 млн лева от европейски програми ще бъде ремонтирани и модернизирани училища в общината.  „Средствата осигурени от ЕС и качественото изпълнение на проекти  са променили реално живота на всеки един жител на общината  през изминалите 10 години. Да продължим успешно и в следващите години”, подчерта пред присъстващите заместник-областният управител Цветко Цветков.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    През мандат 2011-2015 г. (на ГЕРБ)-скандали в управлението на добре работещата местна болница с чести смени в управлението ѝ, митинги на платени роми в подкрепа на кмета заради тези скандали, провален проект за воден цикъл, назначаване на послушни хора на постове. Нека не забравяме и нещо много показателно-през 2011 г. предишният кмет спечели втория тур на изборите срещу сегашната кметица издигната тогава от БСП, след като навакса огромното си изоставане след първия (всеки може да се досети как е станало това). И сега ГЕРБ я търсят да им оправя бакиите от предишното управление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ