ОТ ЧИПРОВЦИ ТРЪГНА КАМПАНИЯТА ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Публикувано на 20/10/2017 16:04
/ прегледи: 1 057
/ в Общество, Събития
2

Какво се случи в Чипровци за 10-те години членство на страната ни в Европейския съюз? Какво е Председателството на Съвета на Европейския съюз и защо е важно за нас?

За това разговаряха днес жители на балканската община и експерти от областната управа. Срещата е част от комуникационната стратегия на България за 2017 г.  „Публичността и широката информираност са основа за успешното ни развитие като страна член на ЕС”, подчерта в словото си областният управител Росен Белчев.  Видеопрезентация „8 отговора на въпроси за 2018 година”, когато България поема Председателството на ЕС  запозна  аудиторията с  ролята и задачите на Съвета на Европейския съюз.

Над 10 млн лева са инвестирани в община Чипровци за 10-те години от приемането ни в ЕС, припомни кметът на общината Пламен Петков. Сред най-значимите обекти изградени и реновирани с европейски средства са водопроводи, спортна зала и стадион, пътища.

Чипровци е една от българските емблеми в общото европейско семейство. През 2014г. ЮНЕСКО  включи  “Традицията на производство на Чипровски килими” в списъка на световното  нематериалното културно наследство. Това даде надежда за ново възраждане на килимарството в Чипровци, което изкусни майсторки демонстрираха в залата и днес.

Информационни срещи предстоят  във Вършец  и Лом, както и в читалищата във Василовци, Якимово, Владимирово и Говежда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ