ТАЙНО ДОБИВАТ ПЯСЪК И ЧАКЪЛ КРАЙ ШУГЛА?

Публикувано на 27/08/2015 13:01
/ прегледи: 1 275
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1

Неизвестни са добили десетки тонове инертни материали от брега на река Шугла край с. Долно Белотинци. По данни на полицията на площ от около 40 дка от държавния горски фонд в землището на селото  има множество изкопи с дълбочина 2-4 метра и диаметър от 20 до 50 метра. Растителността в района е напълно унищожена, след дъжда изкопите са пълни с вода.  Сигналът за пораженията и образувалите се опасни изкуствени езера е подаден от Горско стопанство – Монтана. Вчера в района е направен оглед, но не е открита техника, нито някаква следа от тези които са прибрали добитото. По случая е образувано досъдебно производство.

/сн. интернет/

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. tyson

    Не само край Шугла има незаконен добив на инертни материали. И край Огоста е същата работа. Може при проверката да не са открили кой добива, но се знае къде отива добитото. Новостроящият се обходен път

  2. velio@abv.bg

    Същите вадят в Ерден в една от пресевните инертен материал без концесия. Не стига , че го добиват безплатно , но замъсяват и реката . РИОСВ и Басейнова дирекция знаят кои са, ама и нищо не предприемат .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ