ТЪРСЯТ ЖЕЛАЕЩИ ЗА ПОДМЯНА НА ПЕЧКИТЕ НА ДЪРВА С ЕКОУРЕДИ

Публикувано на 13/03/2019 12:12
/ прегледи: 2 215
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
IMG_20160109_165129

Кампания за безплатна подмяна на стари печки на твърдо гориво от домакинствата започва шест общини в страната. Тя е в изпълнение на проекта „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по програма „Лайф+“ на Европейската комисия.

Петдесет домакинства ще могат да се включат в пилотната част  на  проекта в Монтана. Вече върви анкета сред гражданите по проекта,  каза Мариус Конов, гл. секретар на община Монтана  От следващата седмица желаещите  могат да  подават заявления за участие  в общинската администарция, уточни зам. кметът Диман Георгиев. На  базата на проявения  интерес  ще се определят зоните за въздействие. т. е. районите в града от които  ще бъдат определени първите 50.

В рамките на проекта , който се финансира с 830 000 евро ще бъдат подменени отоплителните уреди на 500 домакинства.
Освен по програма „Лайф“ Монтана  кандидатства и по програма ОПОС за подмяна на отоплителните системи на още 3 000  домакинства. Предстои да започне информационна кампания за подмяната на печките, а също така се подготвят и законодателни инициативи, които да обвържат тази смяна с получаване на енергийни помощи.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Иванова

    Здравейте! Тази програма „Лайф“, как така преценихте, да я изпробвате в най бедния район на България и Европа. Това някаква шега ли е, господа управляващи в район Монтана? Как едни пенсионери, ще се справят, с Ваща програма? Е, то бива, бива, ама това вече на нищо не прилича.

  2. Тодорова

    Здравейте, програмата е чудесен начин за замяна на енергоносителя. Точно защото Монтана е беден район, трябва да кандидатства по такива програми и да подпомага домакинствата. В информацията липсва, че ще се заменя стария уред с нов газов уред, уред на пелети или климатик и хората могат да останат подведени. Що се отнася до пенсионерите г-жо Иванова, те прекрасно се оправят с информацията. Желая успех на всички!

  3. Митова

    Чудесно,браво на местната власт!А що се отнася до пенсионерите-не ги съжалявайте толкова-всеки ден заведенията са пълни с тях-един беден човек не може да си позволи такива разходи ежедневно!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ