СТОТИЦИ ПОДКРЕПИХА БЪЛГАРСКОТО,ОПИТАХА МЕСТНИ ВКУСОТИИ

Публикувано на 19/09/2016 17:05
/ прегледи: 3 572
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
dsc_0716

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри в Монтана 15-тото изложение „Подкрепяме Българското“. Събитието е част от инициатива, която се провежда във всички областни центрове в страната. Около тридесетина производители на месни и млечни продукти, тестени изделия, мед, плодове и зеленчуци от областта  подредиха щандове на изложението. В голямата зала на Младежки дом се събраха земеделци и фермери, за да се срещнат с зам.министър Димитров и зададат своите въпроси.

Досега по програма „Развитие на селските райони са изплатени 286 милиона и 400 хиляди лева или 5 процента от договорените за 2016 година 567 милиона лева, съобщи Георги Димитров от дирекцията в агроминистерството, която отговаря за програмата. На трети октомври изтича приема на заявления по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. По нея бенефициенти са общини, читалища, юридически лица с нестопанска цел и  В и К оператори. През октомври стартира подмярка 4.1 на програмата Развитие на селските райони която е „Инвестиции в земеделските  стопанство”.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Снимката с Десислава Атанасова е неусместна! Тя, както и партията ѝ, нямат хужното желание, капацитет, хъс и най-вече воля, за да променят статуквото тук, в Северозапада и не познават проблемите му в детайли. От началото на първият им мандат през далечната вече 2009 г. насам тук малко неща са се променили, като те се случват не благодарение на държавата, а въпреки нея. Повече от очевидно е, че тук нищо повече няма да се случи, региона ни оставен на самотек, въпреки всичките гръмки обещания, които се оказаха нищо повече от лъжи. Очаквам в най-скоро време да започнат извиненията, че видите ли ние опитахме, но нищо от повече това не можем да направим!

  2. Цецо

    Veli, раБирам че си просто един гаден трол, но опитай се да пренебрегнеш 5-те лева които ти дават да пишеш глупости цял ден и размърдай оная малка сива клетка която е толкова самотна в главата ти. Региона ни го затриха любимите ти комунисти. 45+25 години изолация го докараха до тук. Затова млъкни и само гледай когато прави нещо положително за този край а недей да се изхождаш по форумите като куче в парк. Въпреки 5-те лева. Тъпанар(ка)!

  3. Veli

    Ей, боклук, мога да кажа само едно след като не можеш да си държиш езика зад зъбите, да спориш аргументирано и да спазваш добрия тон : МАЙНАТА ТИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ