СЛИВАТ УЧИЛИЩА В МОНТАНА?

Публикувано на 16/02/2016 9:09
/ прегледи: 2 485
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
1

Предложение за сливане на две основни и две средни общообразователни училища подготвя Регионалния инспекторат по образование в Монтана. Предложението е да бъдат обединени 1-во и 6-то основни училища и 7-мо и 8-мо СОУ. Промяната вероятно ще стане от следващата учебна година, задължително условие е Общинският съвет да вземе решение за това. Причината – намалелият брой деца. Според прогнозите на РИО ще бъдат закрити не повече от 2-3 паралелки, като това нямало да засегне педагогическия персонал.

Share Button

Коментари в сайта

 1. Марая

  Ако министерството реши да се намеси , много неща ще се оправят в образованието.Защо толкова години имаше СОУ -та….Резултатът беше обезлюдняване на елитни училища , защото в СОУ бележките се изкарваха по-лесно и успеха беше по-висок без много труд….Абсолютна грешка е според мен и даване на права на Директорите за назначение на учители.Назначаваха се среднисти,като висшистите се игнорираха,защото така се спестяваха пари от щата на училищата….А резултатът – не знаещи и неподготвени …..В тези училища има робска психика,всеки боготвори Директора,та дори и видно да е некадърен….Крайно време е това да спре.Според мен конкурсите за назначаване трябва да са с тестове,с които да се изпитат всички желаещи и да спечели най-добрия…

 2. Galina Ganova

  Крайно време беше.Не може едно училище да има една паралелка първи клас с минимален брой ученици да съществува

 3. Statusi Statusi

  Защо 9-то СОУ със 150 ученика не се слее с друго училище, а училища с над 250 ученика се сливат. Да не говорим, че 7-мо и 8-мо училище са с над 350 ученика.
  Защо квартал "Младост" спи!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ