ЩАСТЛИВЦИ ОТ САНИРАНИ БЛОКОВЕ ЧЕРПЯТ КМЕТ И МИНИСТЪР

Публикувано на 30/09/2016 12:12
/ прегледи: 2 877
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1

Кметът Златко Живков и заместник – министърът на регионалното развитие Николай Нанков откриха първите две изцяло санирани жилищни кооперации в центъра на Монтана. Блокчето с шест жилища на бул ”Пейо Яворов” 5 и другото на ул. „Св. Климент Охридски” 4 са обновени по националната програма за енергийна ефективност. Това е струвало близо 320 000 лева.

„Още 12 жилищни сгради се санират в момента в Монтана, повече от 30 кандидатстват за включване в програмата”, каза кметът.

Зам. министър Нанков благодари за усилията на всички и за активното съдействие на общината. След санирането всяка от сградите ще намали с 50 тона отделяните в атмосферата парникови газове годишно. Енергийните разходи на домакинствата  ще намалеят  наполовина и още: ще се радват на топлина, уют и самочувствие, отбеляза зам. министърът. И подчерта, че Монтана е вторият град  в Северозападна България с изцяло завършено саниране на жилищни сгради; в тях  изцяло са ремонтирани покривите, подменена е дограмата, направена е външна изолация, ремонтирани са електрическите инсталации в общите части, въведено е икономично осветление и е монтирана мълниезащитна инсталация.

Минахме през много процедури. Убедихме се, че най-важно е да искаш нещо и да си готов да го постигнеш”, каза председателят на сдружението на живеещите в кооперацията на “Яворов” 5.

В блока срещу сградата на бившия  ТМТ цялата работа по защитата на проекта за енергийно обновяване са свършили основно жени.

„Започнахме през 2012-та , преминахме през много перипетии, но успяхме, каза председателката на сдружението. И обеща на 30 септември, както препоръча отец Николай всички съседи да се събират и да празнуват заедно.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Левски

    От прости хора какво може да се очаква да кажат,овцииииииииииии,след 2 месеца ще излезете и ще кажете,че не сте доволни от мангалите които са ви правили санирането и тогава ще сте били прави защото от циганин какво може да очакваш,на всеки който му е направено саниране,само след няколко месеца е ревнал от мангалите,но от натегачи какво може да очакваш,още повече от глупав народ,даже и ще го черпят най-големия циганин с мустата,да много правилно,почерпете мустака,че вие довел циганите и са ви се исрали в апартамента,големи овци ей няма такъв народ

  2. Левски

    Напълни ни града с цигани,да го еба в нещастника мустакат и грозен,и една свирка е требвало да му направите за санирането,а извинявам се за срането което ви е направил с помощта на циганите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ