ПОСЛЕДНО ОТ Събития

ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА НАЕМИТЕ НА 12 000 ДКА ЗЕМЯ

Публикувано на 22/08/2017 11:11
/ прегледи: 663
/ коментари: 1

Икономическа полиция – Лом проверява договорите за наемане на близо 12 000 дка земя в Златията.  Постановлението за започване на проверките е  на Районната прокуратура  – Лом и е  от началото на август.  Три са сигналите  за нарушения при наемането на т. н. „бели петна”. Два от тях са  подадени от  общинската служба „земеделие” в Якимово и един във Вълчедръм. Землищата на двете общини са сред най-големите в страната. В Якимово обработваемата земя е над 200 000 дка.

На 17 юли министърът на земеделието, храните и горите нареди на областните дирекции „Земеделие“ всички договори, представяни в общинските служби по земеделие за регистрация да бъдат проверени за връзката на наемодателя със собствеността на имота или наличието на пълномощно от собственик.

В случаите, в които тази връзка не е установена, служителите на общинска служба земеделие уведомяват лицата, вносители на договора за регистрация, за предоставяне в срок на допълнителни доказателства по отношение на правата за сключване на договори.

Ако поисканата информация не е предоставена, общинска служба земеделие не регистрира договорите и уведомява районната прокуратура.

Към момента такива действия са предприети за 79 случая в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Шумен и Ямбол, като са уведомени съответните районни прокуратури.

 

ДВЕ УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА БОЯ В СЛЪНЧЕВАТА ГРАДИНА

Публикувано на 21/08/2017 15:03
/ прегледи: 1 520
/ коментари: 1

Шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е присъдата за  двама от обвиняемите за боя в Слънчевата градина. Максим К. и Георги Г. са сключили Прочети повече тук