Р. БЕЛЧЕВ БЕ ДОМАКИН НА СЪВЕТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДА

Публикувано на 27/10/2017 19:07
/ прегледи: 716
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
Obshta +zam.minister 8

Областният управител на Монтана Росен Белчев бе домакин на редовно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район. До края на 2017 година Росен Белчев ще председателства съвета. В заседанието, което се проведе във Вършец участваха    представители на  министерства, областните управители на Видин, Врацаи  Ловеч; кметове на общини от петте области, представители на  работодателски организации и синдикати, на академичните среди.Обсъден бе  проект на междинна оценка на Регионалния план за развитие  2014-2020г.Участниците бяха информирани и за дейностите свързани с подобряване на  пътната инфраструктурата в Северозападния район, както и  за разширяване и изграждане на четирилентов път по трасето на Е -79 Мездра-Враца – Ботевград. Султанка Петрова – зам.социален министър запозна членовете на Регионалния съвет за развитие с приоритетите на социалната политика, провеждана на територията на Северозападен район. Представени бяха  и   възможностите за привличане на туристи в Северозападен район.Ръководителите на Областните информационни центрове изнесоха  данни за  усвоените средства по отделните Оперативни програми за изминалия и текущия програмен период .Беше представена и информация за  възможностите, които предоставя Финансовия механизъм за периода 2014-2020 г, както и за индикативните срокове за обявяване на покани и за набиране на предложения.

Obshta -2 obshta +zam.minister 4

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Поредната, n-та поред, конференция за Северозапада и кво?! И за децата е повече от очевадно, че правителството (особено ГЕРБ) няма да направят нищо съществено за региона! За програмата за Северозапада май вече никой не говори, а беше анонирана преди повече от 3 години. И за какво развитие говорим, след като държавата се опита да убие един от инвеститорите в региона (ЕМКО), в интерес на един пълничък депутат! А депутатите ни мълчат по въпроса като комунисти на разпит!

  2. лъвчето

    Само при вазтановявне на индустрията ,и туризма ще може да се постигнат резултати . Иваче както казва народа се говори много ,но несе прави нищо.А тук може да се постигне много .Защото имаме обучени хора почти по всички специалности . Но като че ли никой неги търси за работа ,защото няма къде .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ