ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА НАЕМИТЕ НА 12 000 ДКА ЗЕМЯ

Публикувано на 22/08/2017 11:11
/ прегледи: 911
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
IMG_20170701_164120

Икономическа полиция – Лом проверява договорите за наемане на близо 12 000 дка земя в Златията.  Постановлението за започване на проверките е  на Районната прокуратура  – Лом и е  от началото на август.  Три са сигналите  за нарушения при наемането на т. н. „бели петна”. Два от тях са  подадени от  общинската служба „земеделие” в Якимово и един във Вълчедръм. Землищата на двете общини са сред най-големите в страната. В Якимово обработваемата земя е над 200 000 дка.

На 17 юли министърът на земеделието, храните и горите нареди на областните дирекции „Земеделие“ всички договори, представяни в общинските служби по земеделие за регистрация да бъдат проверени за връзката на наемодателя със собствеността на имота или наличието на пълномощно от собственик.

В случаите, в които тази връзка не е установена, служителите на общинска служба земеделие уведомяват лицата, вносители на договора за регистрация, за предоставяне в срок на допълнителни доказателства по отношение на правата за сключване на договори.

Ако поисканата информация не е предоставена, общинска служба земеделие не регистрира договорите и уведомява районната прокуратура.

Към момента такива действия са предприети за 79 случая в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Шумен и Ямбол, като са уведомени съответните районни прокуратури.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. лъвчето

    Че в това незаконно изкопуване на белите петна ( или земите на хората е валидно за община Г.Дамяново ) .Там с помоща на Г.Лалов който държи кооперацията в общината заедно с представителите на нотариосите И.Фидосова се изкопуват земите на хората без те да знаят това.А когато разберат се оказва че чрез посредниците земята им е изкупена от хора извън пределите на областа ,и е невъзможно въэтановяването и .Търсех такава земя и е открих че е купена от здрожение в столицата ,но никой от селото незнае това .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ