ПРОГРАМА “РАБОТА” ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ 2018 Г.

Публикувано на 22/11/2017 14:02
/ прегледи: 905
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
1-2

Нови 80 млн. лева отделя правителството за продължаване на програмата “Работа”. . Парите ще се насочват към трайно безработни и неквалифицирани хора.

Програмата  “Работа”, която стартира с национални средства през септември т. г. Тя е насочена към хора, които са трайно безработни – без образование, без квалификация. В момента това са около 97 хиляди души, които са регистрирани в бюрата по труда.

Средствата ще са насочени предимно към общините с безработицата над средното за страната.

Идеята е безработните да бъдат наемани за различни общественополезни дейности – строителство, подпомагане на общински дейности.

Повече от 1 000 безработни бяха наети в началото на септември по програмата работа в 14 общини от областите Враца, Монтана и Видин. Само в област Монтана договори бяха сключени с над 400 души.

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. лъвчето

    А тези който хем са с обрязование хем с професия ,а са на борсата повече от пет години . И не попадат в нито един проект .Какво да правят ?

  2. Erdogan fucks you

    Област Мотаната ес население 140 хил. души, 97 хил. са безработни (поне регистрирани) ами за къде е тръгнала тази област??? Златя Живкова да стяга багажа и нах Йостерайх фаарен.

  3. Veli

    Erdogan fucks you, Пич, намери си друго място да пишеш глупости! Въобще знаеш ли какви ги бръщолевиш и къде се намираш!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ