ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ ПРЕДСТАВИ КНИГАТА СИ В МОНТАНА

Публикувано на 20/06/2018 12:12
/ прегледи: 352
/ коментари: 4 / в Общество, Събития
1-2

Професор Огнян Герджиков представи в Монтана автобиографичната си книга „Аз не бях политик” В препълненият салон на Младежкия дом, председателят на Народното събрание и министър – председател разказа защо е написал тази книга, отговори на десетки въпроси и даде повече от 100 автографа.

Заглавието „Аз не бях политик” е на  Недялко Йорданов, идеята  хрумнала на поета след случка в трамвая. „ Но заглавието е логично, тъй като половината от българите не понасят политиците”, заяви О. Герджиков.

Друго изречение, на Пламен Панайотов накарало известния юрист да влезе в политиката. „Това стана , когато в България се върна Симеон II. Пламен Панайотов дойде при мен и ме покани да се включа в новото  движение. Веднага отговорих, че не желая. Тогава Пл. Панайотов ми каза”Не мисли само за себе си”. Така след 12 дневен размисъл влязох в НДСВ”, разказа авторът. Изкушен от музиката, автор на книги, политик и горещ почитател на тениса проф. Герджиков не спира  да се шегува със себе си.

„Тениса и политиката си приличат и на двете места има „прехвърляне на топка”. Само , че в политиката трябва да си „дебелокож” , докато в тениса всичко е „феър плей”, заяви О. Герджиков. И се зарече да направи кросче на 27 април 2046 г., когато ще навърши 100 години.

Преди срещата в Младежкия дом професор Герджиков придружен от доц. Борислав Великов  разговаря с кмета Златко Живков.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ