ПРЕМИЕРЪТ ПРАТИЛ МИНИСТЪР В. РАДЕВ В БРУСАРЦИ.

Публикувано на 09/11/2017 16:04
/ прегледи: 753
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с хората в Брусарци. Причината  – протести срещу закриването на местната пожарна. Около 100 души чакаха министъра на площада в центъра на Брусарци. Точно този протест, показан в сутрешните блокове на  две телевизии бил поводът премиерът Б. Борисов да прати вътрешния министър в Брусарци.  Преди за разговаря с тях министърът се срещна с кметовете на населени места  и  ръководство на общината. В срещата участваха и  областният управител на Монтана Росен Белчев, директорът на ОД на МВР комисар Ивайло Антонов, шефът на РУ на полицията в Лом.

Причината за протестите са притесненията на хората , че след закриването на местния участък при евентуален пожар, екипите от Лом няма да  пристигат навреме. Не само заради близо 50-те километра, но и защото шосето между Лом и Брусарци на три места пресича ж. п. линия и има бариери, които допълнително ще забавят огнеборците.

Отговорът на министъра: вече е внесено предложение в парламента, участъците в общини с под 5 000 души население да бъдат запазени, като вместо по трима, дежурните екипи да включват само двама огнеборци.

По данни на министерството през последните три години в община Брусарци е имало 11 пожара, 3 са те от началото на 2017 г.

„Преценявали сме всичко, ръководехме се от закона, че във всяка смяна трябва да има минимум по трима пожарникари. А министерството няма достатъчно средства , за да назначава още хора за да попълним екипите”, обясни министър Радев.

Решението на парламента се очаква до месец.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Някой помни ли, че ГЕРБ отсвириха ж.п. линията Видин-София, защото е нерентабилна!?! Те въобще открилили са нещо тук??? Май региона ни им е само в тежест!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ