ПРЕМИЕРЪТ : ИДВА ГОДИНАТА НА СЕВЕРОЗАПАДА

Публикувано на 08/09/2015 16:04
/ прегледи: 5 231
/ в Общество, Събития
DSC_1724-1

„2016-та ще е годината на Северозападна България”, заяви пред жителите на с. Копиловци Бойко Борисов. „Преодоляхме трудни години, много усилия направихме, за да накараме еврофондовете отново да работят, сега вече това е факт. Знаете ли какво са за нас еврофондовете? Ако имате сега 10 лева , това е все едно аз  да ви дам по още 90″,  обясни  министър – председателят.  И допълни, че този район с неговата природа, екопътеки,и подобрена инфраструктура трябва да бъде запазен чист. Премиерът гостува в най-голямото село а община Георги Дамяново, за да открие новоизградената пречиствателна станция за отпадни води, както и напълно обновения център.
Близо 10 млн. лева са вложени в ремонтите на улици и В и К мрежата на Копиловци. Това е единственото село в област Монтана, което има напълно нови водопровод и канализация, както и пречиствателна станция”, отбеляза кметът на  община Г. Дамяново Дилян Димитров.
Средствата за инвестициите в инфраструктурата на селото са осигурени по Програматта за развитие на селските райони, примопни шефът на фонд „Земеделие” Румен Порожанов. Той отбеляза, че в област Монтана чрез ПРСР са реализирани проекти за близо 190 млн.
Десетки копиловчани се снимаха с премиера, той се подреди сред жените от хора при местното читалище, за да му изпеят „Снощи съм седенкювала…” За спомен получи и ръчно тъкан килим с чипровски мотиви.
Преди Копиловци Бойко Борисов откри пречиствателна станция за питейни води в Бързия и реновирания стадион в Берковица.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ