ПЕТ ОБЩИНИ ОТ ОБЛАСТТА ЩЕ ВРЪЩАТ ПАРИ ПО ЕВРОПРОЕКТИ?

Публикувано на 30/05/2018 15:03
/ прегледи: 1 983
/ в Общество, Събития
1-4

Пет общини от област Монтана водят дела  за наложени  корекции по договори за  Европроекти. „Става дума за отказ  да  им бъдат изплатени между 5 и 20 % по договорите за изпълнение на проектите”,  обясни председателят на Административния съд в Монтана  Огнян Евгениев.

Най-значима е корекцията за община Вършец по договора за изграждане на новата спортна зала и ремонт на стадиона. Спорът е за близо 400 000 лв, които общината ще трябва да плати от бюджета си, ако делото бъде решено в полза на управляващия орган на програмата.

Корекция е направена и за подобен проект на община Чипровци, допълни О. Евгениев.

Общо 669 дела са решени в Административния съд- Монтана през миналата година. Над 85 % са приключени в тримесечен срок.

След решение на АС са коригирани текстове в наредби за устройство на територията, за опазване на обществения ред и отношението към домашни любимци. Причината, често общините предвиждат в наредбите си санкции по – високи от предвидените в закона, обясни О. Евгениев.

Все повече шофьори обжалват и наказания наложени от КАТ и МВР – сваляне на регистрационни номера или отнемане на СУМПС. Важно е да се отбележи, че ако в жалбата си гражданинът не посочи изрично, че до произнасянето на последната съдебна инстанция иска спиране на наложеното му наказание, той не може да шофира или да си върне регистрацията на автомобила.

Изменение, прието от ВСС, налага изваждането на почивните дни и съдебната ваканция от процесуалния срок предвиден в закона, т.е. сроковете за приключване на делата  се удължават.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ