ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В ЗАЩИТА НА Д-Р КР. КАМЕНОВ

Публикувано на 22/03/2017 18:06
/ прегледи: 4 269
/ коментари: 18 / в Общество, Събития
1-1

  Общинскитe съветници от Монтана се обявиха против  предложена от служебното правителство  промяна в ръководството на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана В декларация до министър – председателя  проф. О. Герджиков и д-р Илко Семерджиев, министър на здравеопазването, те възразяват срещу предложението в Съвета на директорите на болницата  д-р Кр. Каменов  да бъде заменен с г-н Красимир Козовски.

Убедени сме, че тази немотивирана кадрова промяна ще доведе до сътресения и ще се отрази критично на лечебното заведение, се казва в декларацията, в която са  изложени и аргументите на общинските съветници:

Първо, д-р Каменов е безспорен професионалист и доказан мениджър. Цялата му медицинска кариера – от начинаещ хирург до началник на Хирургично отделение, е свързана с МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД. Той познава в детайли работата на болницата. Д-р Каменов има енергията, познанията, капацитета, опита и мотивацията да допринася за развитието й, защото съдбата му е трайно свързана с болницата и с града ни. Д-р Каменов се ползва с подкрепата и доверието на персонала и на местната общност. Той си е завоювал висок авторитет сред колегите и пациентите си благодарение на своята компетеност, отдаденост, работохолизъм. Отличното му сработване с останалите членове на Съвета на директорите е още една предпоставка за ефективната работа на болничното заведение. Всеобщо мнение е, че д-р Каменов е ключова фигура за здравеопазването в Монтана. Не съществуват основателни причини той да бъде отстранен от ръководството на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“.

Второ, номинираният за член на Съвета на директорите г-н Козовски има респектираща професионална биография. Пенсионната му възраст, липсата на медицинско образование и на каквато и да е връзка с болницата и града ни предполагат трудно вписване в екипа и загуба на време за запознаване със ситуацията, смятаме, че е неприемлив. Спуснат с парашут човек в управителното тяло на МБАЛ – Монтана, ще доведе до неговата неефективна работа. Освен това, господин премиер, вярваме в искреното Ви намерение, изразено в телевизионно интервю, да прогоните търговците от храма на медицината.

Трето, опасяваме се, че отстраняването на д-р Каменов от Съвета на директорите на МБАЛ – Монтана, ще стане причина да загубим поредния висококвалифициран специалист. Нецелесъобразно е при кадровия дефицит тук да се демотивират и прогонват добрите лекари с подобни недалновидни решения като предложеното от министър Семерджиев. Самият той казва в интервю по bTV, че „Болници, в които има прекомерно натрупване на дългове, ще бъдат освежавани от гледна точка на състава на борда на директорите си, защото трябва да постигнем финансова дисциплина”, но болницата в Монтана не сред тези доведени до фалит лечебни заведения. Напротив – тя е в добро финансово състояние, заслуга за което има СД, в който участва и д-р Каменов.

Четвърто, категорични сме, че за да се съхрани МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ като водещо лечебно заведение определяща е ролята на мениджмънта и това той да разчита на подкрепата на местната власт. Вярваме, че и държавната политика, която очетава развитието на Северозапада като свой приоритет, няма интерес да лишава хората тук от качествено здравеопазване и да ги принуждава да търсят медицински грижи в столицата или други областни центрове.

В заключение, изразяваме надеждата, че ще промените намерението си, завършва документа, подписан от председателя на Общинския съвет инж. Иво Иванов и 25 от общо 33-мата общински съветници.                                 /сн.архив НМ/

Share Button

Коментари в сайта

 1. Отец Евгени

  Достойни общински съветници! Д.каменов е преди всичко добър човек,а добрите хора са и добри професионалисти. Пожелавам му да не се отказва, защото той се е доказал като десница Божия.

 2. Енеза Ангелова

  Поздравления за общинските съветници, които достойно подкрепят д-р Каменов! С професионализма си, той заслужава това.

 3. Кристина Кънева

  Д-р Каменов ,лекар с ниска професионална квалификация,за когото винаги на първо място са парите .Поради свалянето му от борда на директорите на МБАЛ-Монтана,парите които той получава ще намалеят значително ,което той трудно може да преживее.Много зле за целия общински съвет и кмет на Монтана ,които представят Д-р Красимир Каменов ,като светец и света вода ненапита ,а той далече не такъв .Неговите многобройни лекарски грешки са в земята ,почернил много семейства от град Монтана и околията .Срещу него са заведени много дела в местната прокуратура за дейността му като лекар,Ако Д-р Каменов бъде отстранен от борда на директорите ,болницата и града,само ще спечелят .Един корумпиран лекар по малко на ръководен пост!!

  1. Илиева Виктория

   Доктор Каменов е добър лекар .Той е един от малкото професионалисти останали да работят в месната болница. И смятам че той е не само добър лекар но и като човек и съгражданин ,който не би подминал никой които му е поискал или потърсил помоща дори и на пътя. Така че госпожа Кънева не съм съгласна с вашето мнение ,и дори по въпроса за лекарските грешки .Защото целият проблем на всички болници идва от така наречените клинични пътеки на здравната каса.

   1. Златина Петрова

    А аз г-жо Илиева Виктория не съм съгласна с Вас! юможе и да е бил добър лекар но се взе за бог и вече не е, а относно човещина това го е изгубил отдавна ако изобщо някога е бил добър човек. И повярвайте ми не говоря по слухове, лично потърпевша съм от него и неговата „човещина и компетентност“! Пази Боже от такива като него!!!

 4. петър

  Каменов спаси мен ,детето ми и майка ми.1 лев не съм му дал за 3 много тежки операции.Да се каже че е ниско квалифициран е малко несериозно като той е докторът с най много професионални квалификации в Монтана.Доктор при който идват хора от целия северозапад защото е С НИСКА ПРОФ. КВАЛИФИКАЦИЯ.Корумпиран може да бъде политик а не човек спасяващ животи.Кристина Кънева ти си ТЪПА КРАНТА

  1. Кристина Кънева

   Тъпи кранти са жена ти и майка ти Петре и без да ме обиждате в моя коментар ,който се основава на истински случаи 2 поредни с мои приятели и близки хора,Вие сте щастливец за това че сте останали жив ,и бъдете благодарен за това а не заслепен ,И моля дръжте се прилично и уважавайте хората които изказват мнения ,независимо че не сте съгласни с тях .не бъдете простак

   1. Петър

    Интересно че няма починали хора в хирургията на монтанската болница а иначе има под земята.когагато фактите говорят и боговете мълчът

    1. Златина Петрова

     Е няма да- те ги изписват за да си починат в тях, и епикризите са като изсмукани от пръст за да е доктора с „чисти ръце“… Петър наистина бъдете благодарен, защото моето дете оцеля по чудо от неговата немърливост!

 5. СВОБОДЕН

  Ей, копеленца платени който плюете!
  Този човек познавам поне 8 човека на който е спасил живота! Дори и моя!

  1. младенов

   Доктор Каменов помогна на семейството ми в беда. Професионалист ….

 6. Георгиева

  Браво за позицията на Общинския съвет! Д-р Каменов е професионалист и отговорен човек, доказал се с работата си. Не мисля, че за него са важни тези пари, които взема като член на Съвета на директорите и не заслужава коментари като този на г-жа Кънева.

 7. GII

  Краси Каменов е срам и позор за фамилията си, която има слава на добри лекари. Той ги позори с ненаситната си алчност. Най-некадърния хирург в Монтана, той е касапин, защо не покажат статистика на смърните случай от неговата ръка, смъртността при този лекар е над 50%. Колко много хора е погубил и осакатил, само защото не му дават пари. Боклук пожелавам ти да умираш трудно.

 8. Цеца Димитрова

  Димитрова
  МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ е лечебно заведение за гражданите на Монтана и областта
  Срам и позор е за всички работещи там и за нас след всеки избор да се сменя управата й
  не стига,че заплатите на обслужващия персонал,който е на изчезване вече, казвам за сестри и санитари,рехабилитатори и т.н , заплащането им е унизително за грижите които полагат за нас,
  вместо да се увеличи заплащането на персонала Управляващете политици мислят за смяна.Ужас е как ще им гласуваме утре доверие. Тук не е мястото да се обсъжда кадърността ,а текучеството на персонала на Болницата.Сега благодарение на здравната реформа си избирате сами на кой лекар ще се доверите!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ