ПОСЛЕДНО ОТ Общество

ГРАДУШКА СЪСИПА СТЪКЛА И ТАВАНИ НА АВТОМОБИЛИ

Публикувано на 15/06/2018 12:12
/ прегледи: 2 740

Градушката, паднала в няколко планински села привечер в сряда е съсипала тавани и стъкла на паркирани на открито  автомобили. Застрахователи вече търсят официални данни от местната метеорологична обсерватория, за да обезщетят клиентите си.

За щети претендират собственици на автомобили от селата Копиловци и Бързия. Градоносният облак  преминал сравнително бързо, но едрите ледени късчета с неправилна форма повредели колите.

Предупреждението за опасни природни явления остава в сила за региона. Очакват се гръмотевици, на места интензивни валежи и през почивните дни.

До петък сутринта измерените количества валежи са:  Чипровци  над 50 л/кв м, близо 48 л. Берковица, над 33 л Говежсда,, Вършец и Монтана под 10 л/кв м. От дъждовете през последните дни с близо 10 см се покачиха и нивата на реките Дългоделска и Копиловска Огоста.

ТУРСКИ ТИР И “ОПЕЛ АСТРА” СЕ УДАРИХА КРАЙ ВИНИЩЕ

Публикувано на 15/06/2018 11:11
/ прегледи: 194

Мъж на 50 години от Монтана е пострадал в катастрофа, станала малко след 19 ч. на Е79 край с. Винище в четвъртък. Със счупени дясна ръка и крак той е настанен в болницата в Прочети повече тук