НОВИ ПАТРУЛКИ ЗАДРЪСТИХА УЛИЦАТА ПРЕД ПОЛИЦИЯТА

Публикувано на 08/10/2018 14:02
/ прегледи: 2 209
/ в Общество, Събития
1-2

32 нови автомобила получиха  полицията и регионалното звено „Жандармерия” в Монтана. Ст. комисар Ивайло Антонов връчи ключовете на специализираните високопроходими автомобили на униформените, които ще дежурят с тях.

Колите са осигурени по програмата за охрана на зелената граница на страната, купени са със средства  от фонд „Вътрешна сигурност” на ЕС. Общо в МВР са доставени 341 автомобила.

„Разходите ни за поддръжка на патрулните коли ще намалеят значително”, подчерта ст. комисар Антонов. Част от тях ще бъдат използвани и за охрана на малките населени места. Снабдени  са  с модерна система за  радио  комуникация TETRA  и камери за разпознаване на номера на издирвани автомобили. 11 от новите „Фолксваген” и „Грейт Уол” остават за РУП – Монтана, от тях една ще отиде в участък Г. Дамяново, 1 в Чипровци,      1 в Бойчиновци, с  2 ще разполага участък „Огоста” – Монтана. По 3 нови коли получават полицейските управления във Вършец и Берковица. Тъй като Лом не граничи със страна извън Евросъюза там нови коли няма да бъдат предоставени. Затова пък в РУП  ще отидат най-запазените от досегашните патрулки. Днес  пред входа на РУП не успяха да се съберат всичките нови 32 автомобила. „Ветераните”, служили години на дежурните с пробег  над 600 000 км  излизат в заслужена почивка.

От началото на тази година на територията на регион Монтана не са задържани мигранти, обясни още  ст. комисар Антонов. По данни на Гранична полиция” миграционният натиск от Турция се засилва, но е несравним с това , което бе преди две години.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ