МОНТАНА ВЕЧЕ ИМА АВТОПАЯК

Публикувано на 17/10/2018 11:11
/ прегледи: 1 976
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1-1

Автопаяк за зелени отпадъци купи община Монтана. Специализираният автомобил струва 229 000 лв и освен контейнерите с отпадъци ще може да вдига и неправилно паркирани автомобили. Товароподемността  на стрелата при минимално разстояние от 2 м е 7 590 кг, при максимално разстояние над 7 м. 2 090 кг.

Вдигнатите с „паяка” автомобили ще бъдат репатрирани до наказателен паркинг в двора на предприятието „Чистота” на ул. „Сирма войвода”в Монтана. За да бъдат освободени колите, собствениците ще плащат  такса, която ще е многократно по-висока от таксата за паркиране.

 

„Продължаваме да чистим кварталите от стари и нерегестрирани коли”, заяви кметът Зл. Живков.По данни на общината само в града те са около 300.

 

Администрацията вече работи по изменения в Наредбата за опазване на обществения ред, които трябва да бъдат одобрени от Общинския съвет. „Ще разширим и зоната забранена за движение на каруци”, допълни  кметът.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Монтана

    Цяло лято из града фучаха цигански конски каруци, те с какъв паяк ще се вдигат и как ще се елиминират, събота и неделя също постоянно циркулират около контейнерите за боклук????

  2. Катарзис07

    Тоя паяк го купуват поне от три години,досега защо дремаха , а не приеха измененията в Наредбата която да го направи законен,май всичко е само да се дига пушек и да се тупа топката до изборите другата година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ