МОНТАНА ЩЕ ИМА ПОДВИЖНА СЦЕНА

Публикувано на 27/07/2017 9:09
/ прегледи: 2 170
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
1

Подвижна сцена купува с европейски пари театърът в Монтана. Проектът се финансира по ПТГС  България – Сърбия,  партньор е община Медиана в Ниш. Освен доставката на сцена, проектът предвижда и разменни гостувания на театралите от двете страни.  За да бъде изпълнено предвиденото по проекта  община Монтана кандидатства за  кредит от 350 000 лв  пред фонд ФЛАГ.

С мостово финансиране от ФЛАГ стартира изпълнението на още три проекта по ТГС.  Първият е за подобряване на спортната инфраструктура, с партньор  община Враня.  По него вече се изграждат  две помощни игрища на стадион „Огоста” и едно във Враня. Исканият кредит по него е  244 000 лева.

За доставка на  нова медицинска техника, модернизиране на АГО и отделението по  неонатология  и обучение на специалисти  ТГС осигурява  388 290 лева. За текущо покриване на разходите по този проект с партньор община Пирот, Монтана ще вземе от ФЛАГ  157 774 лева.

Проектът  Консервацията на ранно-християнската базилика на Калето е на  стойност 566 066 лева. Необходимите  оборотни средства са 202 000 лева. И тук партньор на Монтана е община Пирот, където също ще се реставрира средновековна  крепост.

Към средата на юли т.г. Монтана е кредитирана от фонд ФЛАГ с малко над 6 млн лв.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

 1. лъвчето

  Това се все хубави начинания .Но няма ли най-после да помислите и за сцената на читалището в Монтана ? Защото много от хората който са съэдавали прекрасни пиеси ,и играели на нея .Си отидоха от този свят с едничката мечта ,,да стъпят отново поне веднъж в читалището и на тая сцена .

  1. марианна

   Присъединявам се към въпроса относно сцената на Читалището

 2. Левски

  Няма как трябва кмета крадеца и общинарите да окрадат половината от парите иначе няма да заспят спокойно,там да спят вечен сън под земята мамицата им крадлива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ