МОНТАНА – ПИЛОТЕН ГРАД ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА УМНО УПРАВЛЕНИЕ

Публикувано на 19/04/2018 15:03
/ прегледи: 353
/ в Общество, Събития
1-1

„ Всички хора имат нужда от  телекомуникации на най-високо технологично ниво и следващата стъпка, която ще направим е също респектираща за доброто на всички, които живеят тук”  Това  заяви кметът  Златко Живков преди демонстрацията на технологични решения за умно управление, организирана от М-тел в Монтана.

„Повечето от хората не вникват в проекцията „Бъдещето на умните градове”, заяви Живков, но по-важното е, че нещата се случват не само във София, Пловдив и Бургас, нещата се случват и тук. Кметът припомни, че доброто партньорство между общината и М-тел вече да резултати. Две села – Горно Белотници, и Николово, които са били без покритие вече имат качествена мобилна услуга.

Екипът на телекома  показа как с въвеждането на модерните технологии може да се следи, чистотата на въздуха, управлението на отпадъците, енергийните разходи  и градското паркиране.

Тези системи за непрекъснат поток на информация, чрез  уеб-базирани  приложения дават възможност за ефективно  управление и контрол върху различните дейности.

Въвеждането им засега е с пилотни проекти. В края на годината системата ще заработи изцяло.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ